fbpx

Bayi Demam Kuning

Masalah bayi demam kuning adalah keadaan yang boleh dialami bayi selepas 2-3 hari dilahirkan. Apabila bayi demam kuning, ia akan menyebabkan kulit atau mata putih mereka menjadi kekuningan.

Demam Kuning pada bayi sudah dianggap satu kebiasaan ketika baru lahir di masa ini. demam Kuning Pada Bayi Baru Lahir, Pasti Ramai Ibu Bapa Yang Menghadapi Masalah Ini Pada Bayi Mereka Ketika Baru Lahir. Bagaimanapun, Tahukah Anda Ia Mungkin Boleh Menyebabkan Keadaan Lebih Memudaratkan, Malah Mungkin Mendatangkan Risiko Lain Kepada Bayi Terbabit?

Punca Bayi Demam Kuning

Perunding Pediatrik Dan Pakar Laktasi Pusat Rawatan Pakar Kanak-Kanak Johor Bahru Berkata, Penyakit demam Kuning Atau Jaundis Neonatal Biasanya Menyerang Bayi Pada Minggu Pertama Kelahirannya. Menurutnya, Ini Disebabkan Sel Darah Merah Bayi Yang Mengandungi Fetal Hemoglobin (HbF) Mengalami Pemecahan Secara Semula Jadi Iaitu Hemolisis. Pemecahan Ini Mengeluarkan Pigmen Berwarna Kuning Yang Dipanggil Bilirubin.

Katanya, HbF Dihasilkan Dan Diperlukan Bayi Ketika Dalam Kandungan Ibu. Selepas Dilahirkan HbF Tidak Lagi Diperlukan Dan Diganti Dengan Hemoglobin A (HbA) Atau Hemoglobin Dewasa Yang Berfungsi Membawa Dan Melepaskan Oksigen Dengan Lebih Baik Berbanding HbF. “HbF Yang Asalnya Daripada Kandungan Ibu Ini Perlu Dipecahkan, Jadi Ke Mana Proses Atau Pemecahan Ini Berlaku? Proses Ini Dipanggil Metabolisme Bilirubin.
“Proses Metabolisme Bilirubin Seterusnya Berlaku Dalam Hati Dan Disimpan Sebagai Garam Hempedu Di Dalam Pundi Hempedu Lalu Dibuang Melalui Najis.” Katanya Di Dalam Petikan Harian Metro. Apabila Bayi Kurang Menyusu Maka Kurang Lemak Yang Masuk Dalam Badannya. Akhirnya Bilirubin Tidak Dapat Dibuang Melalui Najis Dan Menyebabkan bayi demam kuning Bertambah Teruk.

Rawatan Bayi Demam Kuning

Apabila Bilirubin Tidak Boleh Dibuang Maka Rawatan Fototerapi Akan Digunakan Bergantung Kepada Paras Bilirubin Dalam Darah Mengikut Carta Yang Disediakan.

Fototerapi Bertujuan Meningkatkan Pembuangan Bilirubin Daripada Darah. Rawatan Ini Ternyata Berkesan Kerana Cara Menurunkan demam Kuning Pada Bayi Dan Rawatan Ini Adalah Secara Klinikal Dan Telah Menunjukkan Keberkesanannya

sesi rawatan menggunakan lampu fototerapi
Malas kalau kena admit hospital ni, dah la tak tahu kena duduk berapa hari? Baru je admit bersalin, takkan kena admit lagi sebab bayi kuning pulak?😭 Tension sangat masa dalam wad ni, dengan SUSAH hati kat anak, dengan sakit beranak tak hilang lagi, kena paksa BF, dah la tak berapa reti lagi nak betulkan posisi BF. Kat rumah kan ada mak, dia boleh tolong. Ini aku terkontang-kanting sorang. SUSAHNYA ❗😤

Perkhidmatan Sewa Lampu Fototerapi

Dicara hilangkan kuning bayi berkesan Kami Membekalkan Anda Dengan Teknologi Terbaik Untuk Merawat Bayi Tersayang Anda Di Rumah Anda. Anda Boleh Menyewa Peranti Fototerapi Kami Pada Harga Yang Berpatutan. Kami Akan Menghantar Mesin Ke Pintu Depan Anda Dengan Perundingan Percuma, Demo Dan Tetapan Untuk Menjamin Anda Tanpa Kerumitan
Berikut Adalah Diantara Pakej-Pakej Yang Disediakan Untuk Menyewa Lampu Fototerapi Untuk Bayi Anda. HUBUNGI Atau TEMPAH SEKARANG Dan Anda Akan Berurusan Terus Dengan Perunding Kami.

Keberkesanan Rawatan Lampu Fototerapi Bayi Demam Kuning

Klik Whatsapp disebelah sekarang atau terus hubungi kami dengan klik 📞 untuk bercakap dengan perunding perubatan kami.

Katakan Selamat Tinggal Pada Jaundice

Kami menyediakan perkhidmatan sewa fototerapi rumah untuk merawat dan menguruskan kuning bayi anda. Jangan risau lagi! Percayakan kami untuk menjaga kesihatan dan kebahagiaan bayi anda. Hubungi kami sekarang untuk tempahan
customers rating
5/5
customer 1
customer 3
customer 2
member2.jpg
Phototherapy Lamp for baby jaundice by bilitreat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top
Open chat
1
Powered by Bilitreat
Dear valued customer,

Thank you for contacting us.
Why should you choose biliTreat?

1. We provide a high-quality phototherapy machine from Germany with approval from Medical Devices Authority (MDA).
2. We provide free consultation services from Registered Medical Doctor as needed.

Our representative will get in touch with you shortly.

Thank you.

---------------------------------------------------

Kepada Pelanggan yang dihargai,

Terima kasih kerana menghubungi kami.
Mengapa anda harus memilih biliTreat?

1. Kami membekalkan mesin fototerapi berkualiti tinggi dari Jerman dengan kelulusan Lembaga Peranti Perubatan (MDA).
2. Kami menyediakan perkhidmatan konsultasi secara percuma dari Doktor Bertauliah jika diperlukan.

Wakil kami akan menghubungi anda sebentar lagi.

Terima kasih.